Ingredients
3 cup Coconut milk [first extract]
3 cup Coconut milk [second extract]
4 Eggs
500 g Jaggery
3 tbs gelatin
1/2 tsp Nut Meg
1 Tsp Vanilla
few cashew nuts & sultana for decoration
Method
Mix the coconut milk and grated jaggery together and bring to a boil. Stir continuously until jaggery is dissolved. Do not over boil. Whisk the eggs . Dissolve the gelatin in hot water and add it to the milk mixture, then add whisked eggs and beat the mixture well. Add nutmeg & Vanilla. Put the mixture in a greased bowl & leave to set in a refrigerator.Turn over & serve. This will set as two layers. Of course it's very delicious.
ම්ම්...හකුරු හොයාගන්න බැරිකම මිසක් හදලා බලන්න තිබුනා. මේක ටිකක් විතර වටලප්පන් වලට සමානයි නේද
ReplyDeleteසයුරි, ඔයා ඉන්න හරියෙ ඉන්දියානු හෝ ලංකාවෙ ෂොප්ස් තියෙනවා නම් ඇති , සමහර චීන ඒවායෙත් තියෙනවා. වටලප්පන් වලට සමාන රස උනාට මේක ශීතකරණයක සෙට් කරනා පුඩිමක්.
DeleteANNA HAKURU WAGAYAK WAKKADE HANGALA THIYANAWA. JAGGERY PUDDING KIYANNE WATALAPPAN WALATAMA THAMA.
ReplyDeleteමේ වටලප්පන් නම් නෙමේ. ඒ හා සමාන පුඩිමක් නෙ. අර වක්කඩේ හංගාපු හකුරු ගන්න කො ඉතින් මේක හදන්න.D:
DeleteI am definitely going to show this to my mother and hopefully we should be able to try this out during the weekend. Thanks for the recipe aunty.... :)
ReplyDeleteThanks Chams. Let me know after you make this. I want to know the comments.
Deleteහකුරු දැක්ක නිසයි එන්න හිතක් නැති වුනේ ..හැබැයි ඉන්දුනිසියන් හකුරු ගෙනාව . හදල බලන්න ඕන . මේකනේ අක්කේ වැඩේ . අපේ ගෙදර සේරම එක සමාන ආසයි පැණි රසට . හැදුවොත් ඉතින් එක වෙලින් ඉවරයි. කල් මර මර ඉන්නේ ඔන්න ඔය නිසයි.
ReplyDeleteඅපෝ අපෙත් ඉන්නෙ කන්න බැරිම ලමයි තුන් දෙනෙක් නෙ. මෙහෙත් එහෙමම තමා.
ReplyDeleteකාලෙකින් නේද? රසකෑමකුත් එක්කම..
ReplyDelete