Tuesday, November 6, 2012

Cashew Curry


Sri Lankan Cashew Curry


This is a fantastic dish to serve with white rice.

INGREDIENTS

1 lbs raw, cashews/cashew pieces
1/2 large onion
1 tbsp ginger-garlic paste
1 sprig curry leaves
1 tbsp tomato paste
1 tbsp umbalakada (maldives fish)
1 tsp paprika
1/2 tsp chili powder
1 tsp turmeric
2 cloves
2 cardamom pods
1 cinnamon stick
3 tbs coconut milk powder (in 2 cups of water)
Salt to taste
1Tbs  black curry powder. 

DIRECTIONS


1. Soak cashews in water overnight until they are very soft.

2. The next day, rinse them under running water, and set them aside.

3. Heat oil in a large pan, and add onion, ginger-garlic paste, curry leaves, tomato paste, paprika, chili powder, cinnamon, cardamom and cloves, and turmeric.

4. Keep stirring on medium-high until the onions fully carmelize and form a paste with the dry spices and tomato paste (add some water as needed to keep the paste going). Keep sauteeing the mixture for about 10 minutes. (Be careful not to let the spices burn).

5. Add the cashews into the pan and mix well. Now add coconut milk. You may add a bit more water to fully cover the cashews if needed.

6. Bring to a boil, cover, turn down the heat, and keep simmering for about 1/2  hours until the cashews are soft. Add salt to taste. Then add black curry powder.

7. When the cashews are fully cooked (mash easily with a fork), turn up the heat a bit and cook with the lid off until the gravy becomes thick & oily. 


කජු කරිය

කජු මද ග්‍රෑම් 500
ලොකු ළුණු ගෙඩියක්
ඉඟුරු සුදු ළුණු ස්වල්පයක් තලා ගෙන
කරපිංචා ඉත්තක්
තක්කාලි ඉස්ම ස්වල්පයක්
උබලකඩ මේස හැන්දක් පමණ
මිරිස් කුඩු තේ හැන්දක්
කහ කුඩු තේ හැන්දක්
බැදපු තුන පහ මේස හැන්දක්
කරද මුංගු , කරාබු නැටි කුඩු ස්වල්පයක්
කුරුඳු පොතු ටිකක්

දිය කිරි ස්වල්පයක්
පොල් කිරි කෝප්ප දෙකක්
ලු
නු පදමට



පළමුව කජු මද රැයේ පෙඟෙන්නට දමන්න. පසුවදාට වතුර බේරා හැර තෙම්පරාදුවක් සාදා එයට ළුණු, කරපිංචා, සුදු ළුණු, ඉඟුරු, ආදී සියල්ල දමා මදක් බැදුනු පසුව එයට කජු මද දමා තැම්බෙන්නට හරින්න. දිය කිරි ස්වල්පයක් දමා පළමුව තම්බා ගන්න.  හොඳින් තැම්බුනාට පසුව මිටිකිරි හා බැදපු තුනපහ දමා තෙල් පෑදී කිරි හිඳෙන තෙක් පිස ගන්න. ලුනු පදම බලා ලිපෙන් බා ගන්න.

8 comments:

  1. Replies
    1. Thanks Bindi. I know you can cook!

      Delete
  2. අනේ එකම දුක තමයි උයන්න දන් නැති කම. බැඳපු දවසට මේ ඔක්කොම හදාගෙන කනවා...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ස්තූතියි ! රතී මේ පැත්තෙ ආවට. බඳින්න ඉන්න කෙනා හොඳට උයන්න දන්නව ‍යැ?

      Delete
  3. හෙහේ ..නැ නැ..මම දන්නවා කන්න ඕනෙ වගේ නම් ඉතින් ඒකත් මටම තමා උයාගන්න වෙන්නේ කියලා..හෙහේ

    කවුරැ කවුරැත්
    නිරෝගී වේවා෴දීර්ඝායු වේවා෴ සැප වේවා෴චිරං ජයතු!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. අපෝ ඒක නම් කරන්න ගත්තොත් හැමදාමත් උයාගෙන කන්න වෙයි. හික් ! හික්!!

      Delete
  4. අපේ ගෙදර කජුමද කිලෝවක් විතර මල්ලි ගෙනත් තිබුනා. අපරාදේ අපි නිකන්ම කාලා ඒවා ඉවර කලා. මේ රෙසිපි එක ඉක්මනින්ම හදන්න ඕනි. කජු ව්‍යාංජනය දැක්කාම ඉකිමනින්ම උයලා බලන්න හිතෙනවා...

    ReplyDelete
    Replies
    1. බලන්න, බලන්න ප්‍රියන්ත මල්ලි, මේ විදිහට හැදුවහම රසම රසයි.

      Delete